ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

ΚΝΟΣΟΣ - Η Κνωσός ήταν το σημαντικότερο κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Το παλάτι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το παλάτι ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα. Εκτείνεται σε μια έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων. Η κατασκευή που μοιάζει με λαβύρινθο έχει πολύχρωμα φρεζάκια και τοιχογραφίες, μορφές και τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή εκείνη την εποχή. Οι πιο ποικίλες αναπαραστάσεις ζώων και ανθρώπων μέσω θεών και διάφορες τελετές δείχνουν επίσης μια προηγμένη και πολύ ανεπτυγμένη κοινωνία.

ΧΑΝΙΑ - Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Το ενετικό λιμάνι, μουσεία, πολλές εκκλησίες, ελικοειδείς δρόμοι ... όλοι θα βρουν κάτι για το γούστο τους.

ΜΟΝΗ ΠΡΕΒΕΛΗ - Σε μικρή απόσταση από το Ρέθυμνο, που είναι ενσωματωμένο στη φύση, βρίσκεται το μοναστήρι της Πρέβελης. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε δύο μοναστήρια, το κάτω και το πίσω μοναστήρι. Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε στην παραλία Πρέβελη.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑ - Μην χάσετε μια πεζοπορία στο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Από ύψος πάνω από 1200 μέτρα οδηγεί προς τη θάλασσα. Πεζοπορία έως και 600 μέτραψηλά και κατακόρυφα τείχη προς το Λιβυκό Πέλαγος. Το στενότερο σημείο έχει ένα πέρασμα μόνο 3-4 μέτρων.