ΡΕΘΥΜΝΟ

ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ: Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι μια διατηρητέα αναγεννησιακή πόλη που μεταφέρει στοιχεία τόσο από την Ενετική όσο και από την Οθωμανική εποχή. Στην παλιά πόλη βρίσκονται διαφορά μαγαζιά που μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας. Προσφέρει πολλά αξιοθέατα και πολλές δυνατότητες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να κολυμπήσετε στην υπέροχη αμμώδη παραλία και το βράδυ μπορείτε απλά να απολαύσετε τη ζωή στα στενά σοκάκια, τις καφετέριες και τις ταβέρνες στο κέντρο της πόλης.

ΦΟΡΤΕΖΖΑ: Κυριαρχώντας στο λόφο του Παλαίoκαστρου δίπλα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, η Fortezza είναι ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια της Ενετικής εποχής. Χτίστηκε στην τοποθεσία της Ακρόπολης της Αρχαίας Ρίθυμνας και του Ναού της Αρτέμιδος Ροκκάς. Το μεγάλο πενταγωνικό φρούριο χρονολογείται από το 1573, η περίμετρος του έχει μήκος 1.300 μ. Υπάρχουν τέσσερις προμαχώνες στους τοίχους.

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ: Στην περιήγησή σας στο Ρέθυμνο, θα πρέπει φυσικά να επισκεφτείτε και το παλιό ενετικό λιμάνι. Εδώ είναι μικρά σκάφη και ψαρόβαρκες που πωλούν τα αλιεύματά τους σε πολλές ψαροταβέρνες στο λιμάνι. Έτσι, αν σας αρέσουν τα ψάρια, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. .